Έπειτα από πρόταση που προέκυψε πραγματικά τελευταία στιγμή σχετικά με το χώρο και τις ημερομηνίες διεξαγωγής της 3ήμερης Γενικής Συνέλευσης, (όπου αφορά μόνο τα μέλη των οικογιορτών και όχι τους επισκέπτες), και αφού ζυγίστηκαν τα υπέρ και τα κατά από την οργανωτική της επόμενης Πανελλήνιας στην Αττική, θεωρήθηκε ότι είναι πράγματι καλύτερα η 3ήμερη χειμερινή Πανελλήνια Γ.Σ να λάβει χώρο στους ξενώνες Τα Πέτρινα της Ελάτης που βρίσκονται στο χωριό Ελάτη Τρικάλων (σε υψόμετρο 1000 μέτρα) και στις ημερομηνίες 1-3 Δεκεμβρίου 2017. Τα Πέτρινα της Ελάτης διαθέτουν δωμάτια με 22 κρεβάτια και πολλούς χώρους που χωράνε ακόμη 40 περίπου άτομα.

Μπορείτε να ξεναγηθείτε μέσα από την ιστοσελίδα http://www.touristorama.com/ta_petrina_tis_elatis.

Το κόστος διαμονής είναι 10 ευρώ την ημέρα το άτομο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών καθώς και το οργανόγραμμα (ή πρόγραμμα) του 3ημέρου.

Ιδανικά θα ήταν το καλύτερο να παραβρεθούν όλες οι φωνές που λαμβάνουν μέρος στις Γιορτές Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας και επίσης να είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας. Επειδή πρακτικά έχουμε περιορισμό χώρου (για 60 άτομα) και χρόνου (σκάρτες 3 ημέρες) η οργανωτική Αττικής προτείνει να μπορέσουν να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες προεργασίες σε τοπικό επίπεδο (τόσο οι τοπικές οργανωτικές καθ' αυτό όσο και τα τοπικά Συμβούλια – υποομάδες τους αν είναι δυνατόν) ώστε οι φωνές που θα παραβρεθούν στο 3ήμερο να έχουν μαζί τους και προτάσεις επί των συγκεκριμένων αξόνων που έχουν τεθεί από την οργανωτική Αττικής. Έτσι θα κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για να μπορέσει να επαναπροσδιοριστεί επιτέλους το πλαίσιο (αξιακό και οργανωτικό) λειτουργίας των πανελλήνιων και των τοπικών Γιορτών (χωρίς αυτό να εμποδίζει τις τοπικές να έχουν ευελιξία σε ορισμένα θέματα). Κι αυτό άσχετα με το αν θα παρθούν οριστικές αποφάσεις ή προαποφάσεις που θα ξανασυζητηθούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο και θα επικυρωθούν σε άμεση μελλοντική φάση. Η συνεισφορά όσο περισσότερων ποικίλων φωνών θα δώσει και το στίγμα των Γιορτών για τη συνέχεια. Οπότε καλό θα ήταν να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι ώστε να συμμετέχουμε στη συνδιαμόρφωση αυτού του επαναπροσδιορισμού πλαισίου είτε μέσα από τις τοπικές προεργασίες μας είτε με την φυσική μας παρουσία στην 3ήμερη Γ.Σ.

Υ.Γ 1: Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλούμε και έχει να κάνει με την αλλαγή του τόπου και της ημερομηνίας διεξαγωγής του 3ημέρου, απλά εκτιμήσαμε ότι άξιζε πραγματικά να γίνει αυτή η αλλαγή για πολλούς και ουσιαστικούς λόγους.
Υ.Γ 2: Όσοι ξέρουμε φίλους συντρόφους που δεν έχουν πρόσβαση ή συχνή χρήση στο διαδίκτυο ας τους ενημερώσουμε δια ζώσης ή τηλεφωνικά. Είναι επιτακτικό να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι μπορούμε.

Η οργανωτική της Πανελλήνιας Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Αττικής 2018

Τηλ επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής
Εβίτα 6938636965
Στελιος 6932214023

24η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας
Κατερίνη 29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2017

 

Ζούμε το αύριο σήμερα!
Για μια αυτό-οργανωμένη, αυτάρκη και αμεσο-δημοκρατική κοινωνία.


Η Κατερίνη έχει την χαρά να είναι φέτος η πόλη που θα φιλοξενήσει την 24η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας , με παραγωγούς και χειροτέχνες από όλη την χώρα και σας προσκαλεί τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου (29-30/9&1/10) στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης.
Αυτό-οργάνωση και άμεση δημοκρατία, προώθηση της μικρής παραγωγής, οικοτεχνία και μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, βιοποικιλότητα, δίκαιο εμπόριο, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, παραδοσιακές χρήσεις των βοτάνων με θεραπευτική και καλλυντική δράση, φυσική δόμηση είναι όσα εστιάζουν οι στόχοι και οι δράσεις των διοργανωτών και συμμετεχόντων στην Πανελλαδική Γιορτή οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας, ως απάντηση στο σύγχρονο βιομηχανοποιημένο μοντέλο ανάπτυξης.


 Όλες οι εργασίες για την διοργάνωση γίνονται εθελοντικά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες . Η πρότασή μας είναι ουσιαστικά ένας άλλος τρόπος ζωής και παραγωγής, ενάντια στη λεηλασία της Γης, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.
Τα κεντρικά προτάγματα κάθε Γιορτής είναι: η άμεση σχέση μεταξύ παραγωγών και πολιτών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, η υποστήριξη των μικρών παραγωγών, το μοίρασμα των γνώσεων και των εμπειριών και η προώθηση της οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας.
Η Γιορτή διοργανώνεται απ' τους ίδιους τους παραγωγούς και προτάσσει τα συνεργατικά αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα ως απάντηση στην ανεργία και την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η ζωή δεν είναι εμπόρευμα.
Είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι συνεργασία, είναι γιορτή.
 

Το πρόγραμμα της Γιορτής διαμορφώνεται και θα οριστικοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Συνοπτικά για κάθε ημέρα θα περιλαμβάνει:
- Ενδιαφέρουσες κεντρικές και επιμέρους ομιλίες - Πολλά εργαστήρια από συμμετέχοντες παραγωγούς και χειροτέχνες - Ανταλλακτικό παζάρι - Δραστηριότητες για μικρά παιδιά - Συναυλίες και όλα αυτά με
ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Οι γιορτές οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας είναι μια υπέροχη ευκαιρία στο να δημιουργήσουμε γέφυρες μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, μεταξύ παράλληλων ομάδων, μεταξύ αλληλέγγυων ανθρώπων.
Στηρίζουν την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή, την καθαρή και ποιοτική τροφή για όλους, την τοπικότητα των προϊόντων, την ανασύνδεση του ανθρώπου με την κοινωνία και την φύση, και την αποσύνδεση μας από τη βιομηχανοποίηση και από τη σκληρή εμπορευματοποίηση των πάντων.
Δεν έχουμε καμία σχέση με εκθέσεις βιολογικών προϊόντων κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προβάλλουν το σύγχρονο «πράσινο» καπιταλισμό όπου μεγάλες εταιρίες με γνώμονα το κέρδος ανακαλύπτουν μια νέα αγορά για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα πλούσια κέρδη τους.
Η ειλικρινή ανάγκη να μείνουμε άνθρωποι σε σχέσεις εμπιστοσύνης, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αρμονίας, απειλείται από το ψυχρό καθεστώς με την άδικη νομοθεσία που καταστρέφει, ελέγχει και καταδυναστεύει κάθε καλή δημιουργία, μαζί με την δική σου ενεργή συμμετοχή μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, να φέρουμε τον καλύτερο κόσμο που οραματιζόμαστε πιο κοντά μας.
Εμείς έχουμε την δύναμη της αλλαγής, με τις σκέψεις και με τα λόγια, με τις πράξεις και με τις επιλογές μας διαμορφώνουμε αυτό που ζούμε είναι χρέος μας να στηρίξουμε την ελληνική παραγωγή και πλούτο.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΩΝ